Prima pagină » Știri » Un elev român din cinci părăsește timpuriu școala, nivel dublu față de media UE

Un elev român din cinci părăsește timpuriu școala, nivel dublu față de media UE

Un elev român din cinci părăsește timpuriu școala, nivel dublu față de media UE
Unu din cinci elevi din România (18,5% din totalul populației școlare) părăsește timpuriu școala, România fiind astfel pe locul trei în Uniunea Europeană în topul statelor cu cea mai mare rată a abandonului școlar, după Malta (cu o rată a abandonului școlar de 19,6%) și Spania (19%), arată datele publicate ieri de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

De altfel, statisticile arată că România este una dintre puținele țări în care abandonul școlar a crescut în ultimul deceniu, de la 17,9% în 2006 la 18,5% în 2016.

„Abandonul școlar a crescut în perioada de criză, iar probleme mai mari au fost în intervalul 2009 – 2011. Pe fond de criză, părinții, în special cei din mediul rural din zone defavorizate, dar și cei din orașele mai mici, nu au reușit să-și susțină copiii să meargă la școală și așa a crescut rata abandonului școlar.

Pe de altă parte, am rezerve în ceea ce privește corec­titudinea datelor trans­mise de școli la Institutul de Statistică, instituția care trimte către Eurostat datele privind abandonul școlar din România, pentru că nu cred că este definită și înțeleasă corect această noțiune”, a explicat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București și fost ministru delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică în perioada 2012 – 2014.

Citește în continuare pe zf.

Autor
OSZAR »