Prima pagină » Actualitate » Motivul bizar pentru care un român a apelat 112. Ce a putut să-i spună operatorului

Motivul bizar pentru care un român a apelat 112. Ce a putut să-i spună operatorului

Motivul bizar pentru care un român a apelat 112. Ce a putut să-i spună operatorului
Ce au reclamat cetățenii la numărul de urgență 112 în 2024? / sursă foto: Shutterstock

Un român a apelat numărul de urgență 112 pentru un motiv bizar, potrivit ultimelor date apărute în spațiul public. Numărul apelurilor non-urgente a scăzut cu aproximativ 1 milion, față de anii precedenți. Totuși, au existat cetățeni care au sunat la 112 reclamând operatorilor STS diverse situații mai puțin obișnuite. Iată o parte dintre acestea. 

Există o multitudine de urgențe pentru care cetățenii români apelează numărul 112. Însă, pe lângă milioane de apeluri înregistrate de operatorii STS, există și solicitări non-urgente ale cetățenilor. O parte dintre acestea, însă, ar putea fi considerate neobișnuite.

În anul 2024, numărul apelurilor non-urgente a scăzut cu aproximativ 1 milion, față de anii precedenți, conform datelor oferite de STS. Potrivit reprezentanților STS – Serviciul de Telecomunicații Speciale, scăderea numărului apelurilor non-urgente a reflectat o colaborare eficientă între mai multe instituții. Și anume, STS, MCID (Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării), ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), dar și operatorii mobili și producătorii de telefoane mobile și echipamente de comunicații mobile.

Apel non-urgent la 112: de ce a sunat un cetățean?

În anul 2024, operatorii STS au primit cele mai multe apeluri non-urgente din județele Mehedinți, Argeș, Constanța, Vrancea și Gorj. Potrivit tabelului, avem următoarele date:

  • Județul Mehedinți – 146.915 apeluri – procent apeluri abuzive: 42,91%;
  • Județul Argeș – 330.296 de apeluri – procent apeluri abuzive: 40,61%;
  • Județul Constanța – 438.597 de apeluri – procent apeluri abuzive: 36,72%;
  • Județul Vrancea – 161.704 apeluri – procent apeluri abuzive: 35,30%;
  • Județul Gorj – 148.607 apeluri – procent apeluri abuzive: 34,70%.

Conform Antena 3 CNN, operatorii STS au primit apeluri non-urgente cu motive cel puțin neobișnuite. Printre acestea se numără:

  • Un cetățean a reclamat la 112 că i-au căzut cheile în canal, solicitând pompierilor să vină să le caute;
  • O altă persoană a reclamat că și-a pierdut portofelul;
  • Altcineva a apelat numărul de urgență pentru că și-a uitat umbrela în taxi;
  • Un cetățean a sunat la 112 pentru că a parcat neregulamentar și nu își mai găsea autoturismul;
  • O altă persoană a reclamat nemulțumiri legate de amenzile rutiere;
  • O altă persoană a solicitat Poliția Animalelor, deoarece are 2 hamsteri care i-au făcut 11 pui și „să vină cineva să îi ia”.

Pe de altă parte, o altă persoană a sunat la 112 pentru că „s-a oprit energia electrică”.

V-ar putea interesa și:

Dispeceratul Naţional Salvamont: Record absolut, nedorit, al intervenţiilor înregistrat în istoria SALVAMONT, într-o singură zi

Aproape 10 milioane de persoane au apelat numărul de urgență 112 în anul 2024, în România. De câte ori a putut să sune un ieșean în 8 luni

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele
OSZAR »