Medicul nutriționist Mihaela Bilic demontează un mit, în cadrul unui podcast. A menționat, printre altele, categoria de persoane care nu ar trebui să mănânce micul-dejun. Iată ce spune!
Mihaela Bilic a explicat de ce unele persoane nu ar trebui să mănânce micul-dejun.
„Se zice că micul-dejun trebuie să fie cea mai importantă masă”, spune Oana Andoni, în podcast.
Medicul nutriționist a explicat, în cadrul podcastului, că persoanele care sunt active, ar trebui să îl consume, dimineața, pentru a pleca la drum cu „rezervorul plin”. Însă, o asemenea regulă s-ar aplica în cazul persoanelor care sunt normoponderale.
Mihaela Bilic explică de ce micul-dejun ar fi indicat doar persoanelor foarte active
„Și, aici, lucrurile au fost scoase din context și n-au fost explicate până la capăt, apropo de obiectivele noastre. Dacă tu ești o persoană care este activă, normoponderală, când zic activă zic cu mișcare multă, cu un gen de activitate care să presupună deplasare, contracția mușchilor, muncă fizică, atunci, da, ca orice om înțelept, pleci la această treabă cu rezervorul plin.
Copiii care sunt trimiși la școală, normoponderali… obligatoriu trebuie să facem reguli diferite în funcție de siluetă. Nu putem să aplicăm aceleași reguli doar pentru că este copil. Dacă este copil și are 10 kilograme în plus, din păcate e chiar un pericol. Deci, acolo, nu-l mai trimitem cu forța cu sendvișul mâncat în mașină, înainte să ajungă la școală, că trebuie să bifăm micul-dejun. Îl mai lăsăm un pic, să mai uite de mâncare, și să ceară. Și când cere, mai suntem puțin ocupați și mai întârziem un pic. Deci, acolo, să zicem că strategia e diferită.
Deci, în astfel de condiții, micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei, că se presupune că pleci cu rezervorul plin. Însă, la cealaltă extremă, în care ne regăsim foarte mulți dintre noi, în care munca este sedentară, bugetul de calorii a fost tăiat dramatic”, a spus Mihaela Bilic, în podcastul „Cafea cu Visuri”.