Buletinele electronice sunt mai mici, mai comode și conțin un cip în care se află o serie de date complexe. Însă în acest moment nu sunt complet eficiente. Principala problemă este că nu mai au inscripționate adresa, astfel că anumite procedee, inclusiv cel de angajare, sunt îngreunate.
Noile buletine electronice cu cip sunt acum disponibile în mai multe zone din țară, și nu doar în Cluj. Acest serviciu este disponibil acum și în București, în Ilfov, dar și în alte 7 reședințe de județ. Pe cip sunt stocate o serie de date, precum numele părinților, locul nașterii și două amprente. O altă dată înscrisă pe cip este adresa de domiciliu, însă aceasta nu mai apare acum și pe cardul fizic. Această omisiune duce la îngreunarea anumitor activități. Însă lipsa adresei de pe buletin duce la complicarea și unor activități mai uzuale, precum angajarea. Astfel, că cel puțin în prezent, pentru certificarea domiciliului este nevoie de un pas în plus.
„În momentul acesta, titularul are posibilitatea să solicite eliberarea unei adeverințe de la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor, pentru a face dovada domiciliului”.
Autoritățile spun însă că vara aceasta va fi pusă la punct o aplicație disponibilă inițial pentru instituții, iar mai apoi chiar și pentru cetățeni, prin care se va putea citi cipiul de pe noul tip de buletin, potrivit Știrile Prima TV.
CITEȘTE ȘI: